Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на нерегистрирано МПС. 26-годишен дупничанин е установен от пътни полицаи в с. Бистрица да управлява нерегистриран мотопед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – унищожена е паметна плоча в гробищния парк на с. Червен брег. По сучая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Рила са посетили адрес в града след подаден сигнал за силна музика – сигналът е постъпил в 22.10 ч в събота. 31-годишна жена и 33-годишен мъж посрещнали с агресия служителите на реда, не са се подчинили на полицейското разпореждане и нанесли удари на полицаите и поражения на униформата на единия. Задържани са с полицейска заповед в ареста на РУ Рила. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебни производства са образувани в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – в събота е подаден сигнал, че в с. Горна Гращица е счупено предно стъкло на л.а. „Форд“ и предно панорамно стъкло на товарен автомобил „Форд Транзит“, за случаите  е уведомен дежурен прокурор.

75-годишен мъж от с. Нов чифлик е задържан от служители на РУ Кюстендил за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. При извършеното претърсване в дома му е открита и иззета самоделна пушка. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

20-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ , управлявайки с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се обръща край пътя/ Дупница-Самоков/. Водача е настанен в дупнишка болница със счупен таз. Произшествието е възникнало снощи – малко преди полунощ. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера във входа на жилищен блок в Дупница е нанмерен трупът на 67-годишна жена, която живее в блока. При извършения оглед на място следи от насилие не са открити, трупът е закаран за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявено повреждане на 4 гуми на л.а. „Фиат“, който е бил на паркинг в жк „Развесената върба“ в града. Образувано е досъдебно производство по случая.

Кражба на виолончело, меден казан и 20 л ракия от частен имот  в с. Шишковци е заявена в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. Проникването в имота е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

12 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, щети не са допуснати.