Досъдебни  производства са  образувани  в РУ Дупница вчера  за незаконно притежание на боеприпаси и наркотично вещество. При извършени процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от 31-годишна жена и 40-годишен мъж, в града полицаите са открили и иззели опаковка с хероин и 36 ловни патрона. Ползвателите на имота са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство за придобиване на дърва за огрев без писмено позволително за това е образувано вчера в РУ Дупница. Дървата са открити в къща в с. Джерман. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН са гасили 6 пожара, щети е нанесъл пожарът в необитаема къща в кв. „Каваклия“ в Дупница, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън, изгорели са 30 кв. м покривна конструкция.  Оказано е съдействие по отстраняване на опасни предмети – ламарина на покрив и стъкло от прозорец на сграда, и съдействие на ЦСМП за обслужване на пациент.