По време на празничните дни на териториаята на Кюстендилска област са установени 6-ма водачи да управляват МПС след употреба на алкохол.По случаите са образувани бързи полицейски производства – 3 в РУ Кюстендил, 2 в РУ Дупница, 1 в РУ Бобов дол. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

На 28 декември е възникнало ПТП на пътя между селата Ресилово и Овчарци 20-годишна водачка на л.а. „Опел“ е загубила контрол над автомобила и се е преобърнала в страни от пътя, пострадала е 21-годишна пътничка – със счупена раменна кост е настанена в дупнишка болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

На 25 декември в РУ Дупница са задържани 2-ма мъже от Дупница и 1 от Самоков за извършена кражба на 15 чувала с пелети за огрев. Те са проникнали в мазето на жилищна сграда в Дупница чрез срязване на метална решетка на прозорец. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 26 декември в РУ Дупница е задържан 48-годишен мъж от Сапарева баня за противозаконно отнемане на т.а. „Пежо“, който е бил паркиран пред дома на собственика в Сапарева баня. След подаденияяя сигнал чрез телефон 112 за отнетото МПС служители на РУ Дупница са предприели незабавни действия и автомобилът е установен на ул. „Самоковско шосе“ – движел се е към Самоков. Водачът е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 24 декември кюстендилски полицаи са задържали 23-годишен водач на т.а. „Пежо“ за притежание на наркотично вещество – хартиен плик с марихуана. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена на ул. „Ракла“ в Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 25 декември в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – прободени са 2 гуми на л.а. „Рено“ в с. Търновлак, опит за противозаконно отнемане на телевизор от частен имот в с. Рашка Гращица – в имота е проникнато чрез повреждане на врата; в РУ Дупница е заявена кражба на 150 лв. от автомат за кафе на ул- „Драгой Болярин“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите.

На 25 декември е запален л.а. „Рено“ в с. Търновлак, автомобилът е унищожен напълно. При предприетите издирвавелни действия служители на РУ Кюстендил са задържали с полицейска заповед 49-годишен мъж от Кюстендил, за когото са събрани данни, че е съпричастен към деянието. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни екипи на районните служби ПБЗН са гасили 10 пожара в областта. 3 от тях са нанесли щети – в апартамент в Дупница са унищожени проточен бойлер и шкаф, причина за пожара е късо съединение;при пожар в къща в с. Пиперево са изгорели 9 кв. м таван тип гредоред, причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди; при пожар в къща в с. Богослов са изгорели 50 кв. м покривна конструкция, причина за пожара е строителна неизправност. Няма пострадали хора.

По време на празничните дни екипи на РСПБЗН са оказали съдействие на ПСС – Кюстендил при издирването на загубила се жена в Осоговската планина, намерена е.