В края на миналата седмица в РУ Бобов дол са образувани 3 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол. Задържани са 44-годишен софиянец и 66-годишен мъж от с. Усойка. Тестовете за употреба на алкохол са им направени с техническо средство, което е отчело резултат над 1.2 промила; в РУ Рила е задържан 43-годишен благоевградчанин за управление на МПС след употреба на алкохол, дрегерът е отчел 1.60 промила, издаден му е талон за медицинско изследване, бързо полицейско производство е образувано по случая; бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Дупница за управление на нерегистрирано МПС и след употреба на алкохол – водачът е 42-годишен мъж от с. Червен брег, задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница.

Вчера кюстендилски криминалисти са установили и задържали 41-годишен мъж, обявен за международно издирване от ИНТЕРПОЛ – Скопие, той е с двойно гражданство/на РСМ и РБ/ и е с категория подсъдим по наказателно дело от общ характер.

2 извършени престъпления са заявени в края на миналата седмица – взломен е апартамент в Бобов дол откраднат е компютър; в Кочериново е счупено предно панорамно стъкло на л.а. „Мерцедес“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Бобов дол и РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили през почивните дни екипи на РСПБЗН -Дупница и Кюстендил. Техническа неизправност в л.а. БМВ е причината за пожара в Дупница, изгоряла е част от инсталацията на автомобила. 

Пожарът в къща в с. Драговищица е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, унищожено е имущество, опушени са 100 кв. м стени и 30 кв. м покривна конструкция. Спасена е 1 сграда, стая и 50  кв. м покривна конструкция. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство по случая.