Бързо полицейско производство е образувано през изминалата нощ в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 36-годишен жител на с. Овчарци е управлявал л.а. „Ауди“ с 2.32 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на пътя Паничище – Сапарева баня, водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, взета му е кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са установили извършител на кражба на лаптоп от електромобил, фирмена собственост. Извършителят е 54-годишен дупничанин. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомена е прокуратурата.

Вчера служители на РУ Кюстендил са установили и задържали 46-годишен мъж от с. Шипочано. Той е бил обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система и спрямо него има изадена европейска заповед за арест.

Тази сутрин в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал за извършена кражба на 2 мобилни телефона от търговски обект в Кюстендил, взломен е прозорец на обекта. Местопроизшествието се обслужва от дежурна полицейска група.

Два пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, загинал е 50-годишен мъж в с. Копиловци – открит е в помещение, отоплявано от печка на твърдо гориво. Няма други пострадали.