53-годишен е задържан от кюстендилски полицаи вчера за притежание на наркотични вещества.  При извършената проверка служителите установили, че превозва 131 грама канабис и 29 г MMC CRISTAL METH. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Проверката на л.а. „Фоксваген“, управляван от 53-годишния, е извършена в района на с. Пиперков чифлик. Последвали са процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от него в Кюстендил, иззети са оттам документи, 6 монети с нумизматична стойност, 38 таблети Didsepam teva. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 38-годишен мъж от с. Крайници за извършена кражба на мъжки портфейл със 100 лв. Жертвата е подала сигнала в полицията около 14.00 ч, кражбата е извършена в търговски обект в града. Служителите предприели незабавни издирвателни действия и след около час извършителят на деянието е открит в автобус, прибирайки се към селото с „придобитото“. Портфейлът и парите са открити у него. По случая е образувано бързо досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера криминалисти от РУ Рила са установили и задържали 26-годишен местен жител, който е бил обявен за общодържавно издирване за извършено престъпление, свързано  с противозаконно отнемане на автомобил. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени извършени престъпления – откраднати маратонки и дрехи от търговски обект, счупени са стъкла на л.а. „Мерцедес“ в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествията, образувани са досъдебни производства, за случаите е уведомена прокуратурата.

Снощи при ПТП в Дупница между л.а.“ Рено“ и т.а. „Скания“ на ул. „Самоковско шосе“  са пострадали 2 жени. Лекият автомобил, управляван от 25-годишна жена, излизайки от бензиностанция, отнема предимство на товарния автомобил и последвал сблъсък. Нанесени са щети на автомобилите, водачката на лекия автомобил и спътничката й/45 г./ са настанени в дупнишка болница с леки наранявания. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.