21-годишен мъж е задържан от кюстендилски криминалисти вчера за извършени няколко противозаконни деяния – 2 кражби на пари, счупени врати на 2 търговски обекта, опит за кражба от кафене в града. Образувани са досъдебни производства за деянията, работата продължава, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски криминалисти са установили и задържали трима мъже, обявени за издирване – двама от тях са с осъдителна присъда, влязла в сила, третият е бил обявен от ОДМВР – Кърджали, за установяване на адрес. Уведомени са издирващите ги структури.

66-годишен водач на мотопед, нерегистриран по надлежния ред, управлявал в с. Мламолово след употреба на алкохол/дрегерът е отчел резултат 0.82 промила/ е задържан  в ареста на РУ Бобов дол, по случая е образувано досъдебно производсто, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на мотоциклет от неправоспособен водач, а мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред,20-годишният водач е проверен по ул. „Овощарска“; в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на нерегистрин мотоциклет от непълнолетно лице, проверката е извършена на ул. „Прогона“; 27-годишен водач на л.а. БМВ  е установен от пътни полицаи в гр. Сапарева баня да управлява нерегистрирания автомобил, в с. Слатино е установен39-годишен водач на „Трабант“,  който не е регистриран по надлежния ред, бързи полицейски производства са  образувани в РУ Дупница, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за търговия със стоки със запазена търговска марка и без разрешение на собственика. При проведена операция служителите са иззели от търговски обект 38 парфюма от запазени търговски марки. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН, щети не са допуснати. Оказана е техническа помощ от екип на РСПБЗН – Дупница, за извеждане на змия от къща в Бобошево – жилището е обезопасено, змията е пусната на безопасно място в природата.