Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за притежание на наркотични вещества. При извършеиа проверка на 25-годишен мъж от с. Скриняно полицаите са иззели от него опаковка хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Мъжът е задържан с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

44-годишен водач на л.а. „Опел“ е задържан вчера с полицейска заповед за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Служителите извършили проверката в с. Копиловци, тестът за употреба на алкохол на водача е отрицателна, а тестът за употреба на упойващи вещества е реагирал положително. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за управление на нерегистриран по законовия ред мотопед. 20-годишният водач е проверен по ул. „Св. Иван Рилски“ в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили  28-годишен мъж с двойно гражданство – българско и северномакедонско, бил е обявен за общодържавно издирване от ОДМВР – Благоевград, за установяване на адрес.  Уведомена е го структура.

29-годишен мъж е задържан вчера от дупнишки полицаи за агресивно поведение в двора на здравно заведение в Дупница. Не е изпълнил направеното му полицейско разпореждане, при задържането е оказал яростна съпротива. По  случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Бобов дол е гасил пожар, възникнал в товарен автомобил, превозващ въглижа от с. Големо село до  разтоварище на ТЕЦ-а. Пожарът е причинен поради техническа неизправност, няма пострадали хора.