8 бързи полицейски производства са образувани вчера в РУ Дупница – 3 от тях са за управление на МПС след употреба на наркотично вещество, водачите са мъже на 18 и на 20 години и жена на 30 години. Тестовете са им направени с техническо средство. Задържани са с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница; 4 от производствата са за управление на нерегистриран по надлежния ред мотопед от 53-годишен водач, за управление на нерегистриран л.а. ВАЗ от 70-годишен водач, за управление на нерегистриран мотопед от 36 годишен водач, и за управление на нерегистриран мотопед от непълнолетно момиче; 1 – за упражнено домашно насилие, 34-годишен мъж от с. Яхиново е задържан за нанесена  лека телесна повреда на майка си. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

56-годишен мъж е задържан вчера от кюстендилски полицаи за отправена заплаха за саморазправа с нож в офиса на мобилен оператор. Сигналът е постъпил от заплашения служител. При предприетите незабавни действия 56-годишният е установен. Съставен му е акт по УБДХ, уведомен е дежурен съдия в РС Кюстендил.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост –л.а. БМВ, който е бил на паркинг в жк «Осогово» в града е залят с червена боя.

Пожар, причинен поради небрежност, е гасил екип на РСПБЗН – Кюстендил в с. Ваксево. Щети не са допуснати.