В края на миналата седмица  при проведена Специализирана операция за противодействие на криминалната и икономическа престъпност, както и за опазване на обществения ред на територията на страната криминалисти от РУ Кюстендил и  РУ Дупница са установили и задържали 2-ма мъже за притежание на високорискови наркотични вещества, без да имат разрешение за това. Задържаният в Дупница 20-годишен криминално проявен мъж е проверен на ул. „Венелин“ в града,в автомобила му „Порше“ е открит буркан с канабис. Той е в  условията на изтърпяване на условна присъда за престъпления, свързани с наркотици. Известен е и като разпространител на наркотик на дребно. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор, вече му е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Задържаният в Кюстендил  е установен от служители на реда в кв. „Запад“ с полиетиланова торбичка с канабис/243 г./ и друга опаковка с амфетамин/51 г./. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест.По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

23-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за упражнено домашно насилие спрямо негови роднини, пристигналите на място служители на реда са открили у него 2 станиолови опаковки с МDМА, видът на наркотика е установен с полеви наркотест.Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Двама водачи на МПС, които са управлявали след употреба на наркотични вещества, са задържани след извършени проверки от служители на реда – единият е установен на пътя Дупница – Кюстендил от бобовдолски полицаи, управлявал е л.а. „Пежо“, задържаният е на 27 г. и е от Дупница, другият водач е установен в района на с. Дяково от дупнишки полицаи, 28-годишен е и е управлявал т.а. „Мерцедес“. Тестовете са направени с техническо средство, по случаите са образувани досъдебни производства в РУБобов дол и РУ Дупница.

23 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в Кюстендилска оббласт, при един от пожарите – в къща в с. Ресилово, е пострадала 70-годишна жена, настанена е в столична болница за лечение с 3-та степен изгаряния по ръцете. Причина за възникването на пожара е нехническа неизправност на винтил на газова бутилка, огънят е унищожил бяла, черна, компютърна техника и домакинско имущество.