В края на миналата седмица 26-годишен мъж от Самоков е нападнал жена в района на животинския пазар в Кюстендил, отнел й е чанта с документи, мобилен телефон и пари. След подадения сигнал в полицията от жертвата са предприети незабавни издирвателни действия и извършителят на деянието е задържан с полицейска заповед. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици са образувани в края на миналата седмица . Водачите са проверени в гр. Рила/49-годишен водач на л.а „Мерцедес“ е бил зад волана с 1.2 промила алкохол/ и Дупница/41-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ – с 1.34 промила и 27-годишен водач с положителен резултат за употреба на наркотици/. Тестовете са направени с техническо средство, водачите са дали кръв за анализ. Задържани са с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство за упражнено домашно насилие е образувано в РУ Бобов дол вчера. 68-годишен мъж от с. Голем Върбовник е нанесъл побой на съпругата си, нанесъл й е контузни наранявания. За случая е уведомен дежурен прокурор.

72-годишна пешеходка е била блъсната от л.а. БМВ , управляван от 24-годишен водач, на пешеходна пътека в Дупница. Пострадалата е настанена в болница в града със счупен таз. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Кражба на златни накити от къща и повреждане на катинари на входни врати на складово помещение в Дупница са заявени вчера. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група. Образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

24 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в областта. Оказана е техническа помощ по постъпили 2 сигнала – за спасяване на домашен любимец и отстраняване на паднало на пътното платно дърво. 23 от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън, засегнати са десетки декари сухи треви и храсти.

3 от пожарите, възникнали вчера,  са нанесли щети .

Унищожени са 4 кв. м преграда за навес от на дърводелски цех в Кюстендил, спасен е от опожаряване цехът. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. 

Пожарът, възникнал в землището на с. Жиленци, е обхванал около 120 000 кв. м площ, гасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, изгоряла е барака, спасени са 2 сгради от огъня. Няма пострадали хора.

Пожарът в Дупница – на ул. „Джерман“, се е развил на площ от 90 000 кв. м площ, унищожил е 30 бали фураж. Огънят е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 10 сгради. Няма пострадали хора.