Вчера служители на РУ Бобов дол са установили извършители на кражба на 4 кофражни платна  и алуминиеви скоби от строителен обект в града. Сигналът за деянието е подаден ден по-рано. Извършителите са 2 непълнолетни момчета и двама 20-годишни мъже, всички са от Бобов дол. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски криминалисти са задържали 32-годишен водач на л.а. „Опел“, при съвместна проверка с пътни полицаи водачът е отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотици, в автомобила му е открита опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена в района на с. Невестино. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера – малко преди 9.20 ч, е възникнало ПТП между л.а. „Опел“ и влак, изпълняващ редовно разписание по линията Гюешево-Кюстендил на неохраняем прелез в района на с. Радловци. Автомобилът е бил управляван от 70-годишна жена.  Няма пострадали хора, при инцидента са нанесени материални щети. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в района на Бобошево. Техническа неизправност е причинила запалването в лек автомобил, който е унищожен. Няма пострадали хора.