2 бързи полицейски производства за притежание на наркотични вещества са започнати в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. При извършване на полицейска проверка са открити и иззети саморъчно направени цигари от 28-годишен и от 16-годишен. При направения полеви наркотест съдържанието на цигарите е реагирало на канабис. По-големият е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол. В Кюстендил пътните полицаи установили, че 49-годишен водач на л.а. „Рено“ е с 1. З6 промила зад волана, в Дупница пътните полицаи са установили 57-годишен мъж да управлява л.а. „Фиат“ с 2.15 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Проверките са извършени с техническо средство. Уведомени са дежурни прокурори.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на мобилен телефон, пари и документи от л.а. „Сеат“. Кражбата е извършена на ГП Е 79 – при разклона за с. Блатино, докато водачът сменял спукана задна гума. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на пари и компютър от производствено предприятие в Кочериново е заявена в края на миналата седмица в РУ Рила. Проникването е осъществено чрез взломяване на врати. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 2 компютъра, инструменти, усилвател и техника от къща в с. Горно Раково е заявена в РУ Кюстендил вчера. По данни на заявителя е извършена за времето от 13 до 18 май. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Техническа неизправност е причинила пожар в л.а. „Пежо“ в Дупница, изгорял е двигателен отсек, няма пострадали хора. Пожарът е угасен от РСПБЗН – Дупница, спасена е останалата част от автомобила.

Късо съединение в сметосъбиращ камион е причинило пожар в Дупница в края на миналата седмица, изгорели са двигателен отсек и 6 съединения, пожарогасителният екип е спасил кабината от опожаряване.

Екип на РСПБЗН – Рила, е оказал помощ по отстраняването на змия от двора на къща в с. Бараково вчера. Няма пострадали хора.