В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са започнати 2 досъдебни производства за извършени престъпления, свързани с наркотични вещества. От 34-годишен мъж са иззети 5.76 грама хероин, проверката е извършена в кв. „Изток“; от 19-годишен мъж са иззети 4.45 грама амфетамин, проверката е извършена на ул. „Калосия“. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Двамата притежатели на наркотичните вещества са задържани с полицейска заповед за 24 часа. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е започнато бързо полицейско производство срещу 54-годишна водачка на л.а. „Нисан“ за управление след употреба на алкохол. При извършената проверка дрегерът е отчел резултат 3.03 промила алкохол в издишания въздух.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени повреждане на чужда собственост – счупено панорамно стъкло на търговски обект в града; кражба на 1500 лв. и златни накити от апартамент, проникването е взломно; кражба на 680 лв., от жилище, проникването е с подбран или подправен ключ; кражба на ел. генератор, сондажна помпа и столове от земеделски имот в с. Стенско. В РУ Дупница са заявени счупени стъкла на л.а. „Пежо“ и на л.а. БМВ, единият автомобил е бил паркиран в Дупница пред дома на собственика, а другият в с. Яхиново. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства, уведомени са дежурни прокурори.

На 11 май е постъпил сигнал в РУ Дупница от 60-годишна жена, която е хвърлила през терасата си на непознати лица 21 367 лв. Била убедена, че помага на полицията да залови измамници. След като изпълнила указанията на обадилите се по телефона, представящи се за полицаи, разбрала, че е жертва на измама. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

Снощи при ПТП на ул. „Дупнишко шосе“ между 2 леки автомобила, пострадал е 47-годишният водач на единия от автомобилите. Настанен е в кюстендилската болница с пукнати ребра, счупена ключица и комоцио. Водачът на другия лек автомобил, 58-годишен, и двамата пътници са с леки наранявания, след преглед от ЦСМП са освободени. На двамата водачи са взети кръвни проби за анализ за наличие на алкохол. По случая е започнато следствено дело, уведомен е дежурен прокурор.