Снощи кюстендилски полицаи са задържали 24-годишен мъж от с. Невестино. В нетрезво състояние той е повредил чужд лек автомобил, като е счупил предно панорамно стъкло, преден капак, таван и предна лява врата. Автомобилът е бил паркиран пред магазин за хранителни стоки в селото. Задържаният ще остане 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица за срещу 23-годишен водач на автомобил за управление след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена с техническо средство на ГП Е 79.

25-годишен водач на л.а. БМВ от с. Яхиново е задържан в събота в РУ Дупница за управление след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.36 промила, проверката е извършена в с. Яхиново, по случая е започнато бързо полицейско производство.

Снощи е задържан в ареста на РУ Кюстендил 55-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ за управление след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.55 промила алкохол в издишания въздух, проверката е извършена в центъра на с. Неделкова Гращица, водачът е отказал да му бъде взета кръвна проба. По случая е започнато досъдебно производство.

В събота в РУ Кюстендил е задържан 47-годишен мъж от Кюстендил за нанесен побой на негов познат в с. Катрище. На пострадалия е оказана медицинска помощ от специализиран екип, по случая е започнато досъдебно производство.

3 пътни произшествия са възникнали вчера на територията на РУ Кюстендил – в района на с. Цървеняно инцидентът е между л.а. „Рено“ и т.а. „Фиат“, пострадал е пътник от лекия автомобил, без опасност за живота е; в с. Граница пътният инцидент е между л.а. „Форд“ и товарен автомобил „Нисан“, пострадал е водачът на лекия автомобил, със средна телесна повреда е; вчера в Кюстендил 37-годишен водач на л.а. „Дачия“ е блъснал на ул. „Дондуков“ в града 9-годишно дете и е напуснал местопроизшествието. Детето е със средна телесна повреда, водачът е установен. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на седмицата при извършване на регистрация на мотоциклет „Хонда“ слушителите на сектор „Пътна полиция“ в Кюстендил са установили, че мотоциклетът е обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система от Република Италия. Мотоциклетът е иззет с протокол за доброволно предаване от собственика, по случая е образувана преписка.

В края на миналата седмица в къща в кюстендилския квартал „Изток“ е простреляно с въздушен пистолет 7-годишно дете, детето е закарано в столично здравно заведение, без опасност за живота е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при възникнал конфликт между двама братя в кюстендилския квартал „Изток“, прераснал в побой, единият е с фрактура на черепа. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница, другият е задържан с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 домови кражби на пари и накити от къща в с. Ябълково и апартамент в града, заявена е и кражба на л.а. БМВ от паркинг в Дупница. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите в РУ Кюстендил и РУ Дупница, уведомени са дежурни прокурори.