Трима мъже - 41, 42 и 43 години, са задържани вчера с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за хулиганска проява. Те нападнали управителя на плувен комплекс в града, защото не били допуснати в комплекса. Нанесли му наранявания в областта на главата. Сигналът за инцидента е постъпил чрез телефон 112 вчера около 15.00 ч. На задържаните са съставени актове по УБДХ, работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки пътни полицаи са установили мотоциклет, обявен за издирване чрез ШИС. Проверката е извършена на ГП Е 79, собственикът, 32-годишен мъж от Благоевград, е предал доброволно мотоциклета, който е оставен на съхранение в обект на РУ Дупница. Работата по случая продължава РУ Дупница.

В РУ Рила е започнато бързо полицейско производство срещу благоевградчанин - водач на л.а. „Фолксваген“, за управление на нерегистрирано МПС; в РУ Дупница е започнато бързо полицейско производство срещу 27-годишна жена от София баня за управление на л.а. „Мазда“ без регистрационни табели, проверката е извършена в Сапарева баня; в с. Крайници пътните полицаи са установили 55-годишен водач на нерегистриран мотоциклет, бързо полицейско производство е започнато срещу него, в с. Самораново е установен водач на скутер без регистрационни табели, в Дупница – водач на мотоциклет без регистрационни табели, бързи полицейски производства са започнати срещу тях.

В с. Джерман пътните полицаи са установили зад волана на л.а. „Сеат“ 30-годишен водач с 3.08 промила алкохол, досъдебно производство е започнато срещу него в РУ Дупница.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 12 пожара в областта – 4 от тях са причинили материални щети. Самозапалване в товарен автомобил в с. Големо село е унищожило гуми на ремаркето, габарити, регистрационни номера, няма пострадали хора.

Късо съединение е причинило запалване в л.а. „Фиан“, автомобилът е изгорял, противопожарният екип е спасил близката сграда от опожаряване, небрежност при боравене с открит огън е причинило пожар в имот в с. Бистрица, изгорели са 20 бали сено, част от постройка, спасен е склад за бали., пожар в овощна градина в с. Бараково е унищожил 60 ябълкови дръвчета, причините за този пожар изяснява РУ Рила.