20-годишен кюстендилец е задържан снощи от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършена рутинна проверка на кръстовището, образувано от улиците „Синчец“ и „Кокиче“ в Кюстендил, у него са открити 4.23 грама канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Дупница срещу 44-годишен мъж от Бобошево, той управлявал нерегистриран мотоциклет. Проверката е извършена от пътни полицаи в града.

Снощи в РУ Бобов дол е заявен опит за извършване на кражба на пари чрез счупване на прозорец на гише на каса на търговско дружество, както и посегателство над товарен автомобил ГАЗ и лек автомобил ВАЗ с намерение временно да ги ползва, местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство, заподозрени извършители са 2 непълнолетни лица.

Снощи в РУ Дупница е заявено раняване на домашно куче с неустановено оръжие. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

Резултати TISPOL

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя се проведе от 6 до 12 август на територията на всички европейски държави, членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- TISPOL.

По време на операцията в Кюстендилска област пътните полицаи са установили и санкционирани водачи за 1063 нарушения и 9 други престъпления. Сред нарушителите са и 3-ма чужди граждани, установени да управляват с над 50 км/ч над разрешената скорост за населено място.