В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са започнати 2 досъдебни производства за престъпления против данъчната система. От 2 обекта/от л.а. „Опел“, управляван от 44-годишен мъж от с. Соволяно и къща в кв. „Изток“, ползвана от 64-годишен мъж/ служители на РУ Кюстендил са иззели 2337 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол.

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали 30-годишна кюстендилка за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка на л.а. „Хонда“, в който тя е пътувала, у нея са открити 15.26 грама канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са започнати срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол или наркотични вещества. 2-ма от тях са установени от пътни полицаи от Кюстендил, 1 – от пътни полицаи от Дупница. Кюстендилски полицаи са установили и водач на нерегистрирано МПС, срещу него също е започнато бързо полицейско производство.

Възникнал конфликт между трима мъже е прераснал в побой в с. Крайници в края на миналата седмица. 35-годишен мъж е с леки телесни повреди, другите 2-ма участници са на 43 и на 46 години и са били в нетрезво състояние. Досъдебно производство е започнато в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП е пострадала 61-годишна жена – със счупени ребра е, тя е била пътничка в л.а. „Фолксваген Голф“, водачът на голфа – 62-годишен, е със счупена пета. Оказана им е медицинска помощ в кюстендилската болница. Пътният инцидент е възникнал на пътя Кюстендил – Дупница/при разклона за с. Неделкова Гращица/ между голфа и л.а. „Волво“, управляван от 65-годишен кюстендилец. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 сигнала за умъртвени кучета са получени - 1 в Бобов дол, и 2 кучета в с. Ресилово. Местопроизшествията са посетени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства в РУ Бобов дол и РУ Дупница.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, 1 е нанесъл материални загуби. Той е възникнал в сушилня за гъби в с. Соволяно. Причинен е от късо съединение, изгорели са инструменти и оборудване. Няма пострадали хора.