Кюстендилски криминалисти са установили причинителя на палежа на входна врата и електрическо табло в жилищна сграда в Кюстендил на 12 март вечерта. Той е на 21 години, от Кюстендил е. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 22-годишен мъж от с. Невестино за притежание на канабис, видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена в Кюстендил, задържаният е бил пътник в спрения за проверка автомобил. По случая е започнато досъдебно производство , уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Бобов дол са задържали 53-годишна жена от с. Големо село за управление на МПС след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 4.43 промила алкохол в издишания въздух. Жената е отказала да й бъде взета кръв за анализ. Проверката е извършена в гр. Бобов дол, жената е управлявала л.а. „Опел“. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при обработката на документи за регистрация на л.а. „Ауди“ в Пункта за регистрация на МПС в Дупница служителите са установили, че автомобилът е бил обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система. По случая е образувана преписка в РУ Дупница.

Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал, че в близост до жилищен блок има умъртвени 3 кучета. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая.

Вчера в Кюстендилска област са възникнали 3 пожара, 2 от тях са причинени поради небрежност. Пожарогасителните екипи не са допуснали щети. Единият пожар е причинен от късо съединение в къща в с. Стоб, изгорели са 15 кв.м покривна конструкция, мебели, техника, покъщнина. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН Рила, няма пострадали хора.