22-годишен кюстендилец е задържан в събота вечерта за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка полицаите са иззели от него 20 опаковки канабис. При последвали процесуално-следствени действия в имот, обитаван от него са открити и иззети още 159 станиолови опаковки с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Оръжие и боеприпаси са иззетли служители на РУ Кюстендил при проведени процесуално-следствени действия в частен имот в града. Оръжията са били съхранявани в метална каса и са ловна пушка надцевка с 120 боеприпаса, ловна пушка карабина с 95 боеприпаса, пистолет „Макаров“ с 45 боеприпаса. Срокът на разрешителния документ на собственика/38 г./ е изтекъл. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотично вещество. 23-годишен мъж е управлявал мотоциклет след употреба на метамфетамин, 65-годишен мъж е управлявал л.а. „Опел“ след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 1.88 промила.

2 повреждания на чужда собственост са заявени в края на миналата седмица – в РУ Рила и РУ Кюстендил. Счупени са стъкла на л.а „Сеат“ в Рила и на л.а. „Рено“ в с.Жабокрът. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.

В събота при ПТП в Кюстендил – на ул. „Цар Освободител“ е пострадала 74-годишна пешеходка. Тя е била блъсната от л.а. „Дачия“, управляван от 76-годишен водач. Пострадалата е настанена в кюстендилската болница със счупена тазобедрена става.Тестът за употреба на алкохол на водача е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

През изминалата нощ е постъпил сигнал в полицията в Рила, че л.а.се е блъснал в стена на търговски обект в с. Пороминово. Пристигналите на място служители на РУ Рила са установили собственика – 48-годишен мъж от столицата, който бил в наследствена къща в селото. Заявил, че автомобилът му е противозаконно отнет. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 57-годишен мъж е заявил, че малко преди 8.00 ч е нападнат от двама неизвестни и му е отнета сума от 5000 лв. и мобилен телефон. Удар в лицето е нанесен и на 27-годишния мъж, с когото били на улицата. Инцидентът е възникнал на кръстовището на ул. „Антим Първи“ и ул.“Даскал Дамаскин“. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е заявена кражба от частен имот в с. Раненци на ударна пробивна машина, перфоратор и бидон. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В петък срещу събота през нощта е запален л.а. БМВ в Дупница, автомобилът е бил на паркинг в жк „Велчова завера“, пожарът е нанесъл щети по предната част на паркиран наблизо л.а. „Форд“. На беемвето е унищожен двигателен отсек. Причините за възникване на пожара изяснява РУ Дупница, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.