Вчера служители на ОДМВР - Кюстендил са задържали 56-годишен мъж от с. Палатово за незаконно притежание на оръжие, боеприпаси и наркотично вещество. Проверката е извършена в на пътя Невестино- Дупница,56-годишният е управлявал л.а. „Мерцедес“. Иззети са от него 2 опаковки канабис, видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест.При последвалите процесуално-следствени действия в къщата му в селото са открити и иззети опаковка със суха листна маса – канабис, 4 растения, засадени в саксии, и 2 растения – в двора. Открити и иззети са незаконно притежавани пистолет и пушка тип „помпа“ и 81 патрона По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ – ОДМВР, са открити в л.а. „Фолксваген“ 361 къса цигари без български акцизен бандерол и 20 литра алкохолна течност. Автомобилът е управляван от 48-годишен кюстендилец. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали34-годишен мъж за извършена кражба на мъжко бельо от магазин в града.По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи при извършена проверка на 25-годишен мъж са иззели опаковка кокаин. Проверката е извършена на ул.“Втори януари“, младият мъж е задържан за 24 часа, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в Кюстендил е пострадала 78-годишна пешеходка.Тя е била блъсната на ул. „Гороцветна“ от л.а. „Опел“, управляван от 20-годишен мъж. Водачът е закарал пострадалата в кюстендилската болница за оказване на медицинска помощ, настанена е за лечение с травми по главата. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 64-годишен водач на л.а. „Ленд Роувър“ е бласнал 91-годишна пешеходка в Рила. Пострадалата е настанена за лечение в благоевградската болница с 3 счупени ребра и комоцио. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 70-годишна жена е станала жертва на телефонни измамници. Разделила се е с 2694 лв. Тя се доверила на телефонно обаждане от мъж, представил се за полицай от Дупница, поискано и било съдействие за залавяне на „ало измамници“. Оставила парите на улицата пред къщата – до кофа за боклук. По-късно разбрала, че е измамена. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

НАПОМНЯМЕ: Полицаите НЕ ИСКАТ пари от гражданите, за да задържат престъпници. Гражданите трябва да са сигурни, че дадените пари, поискани им от хора, които не познават, са загубени. Няма значение как са се представили – полицаи, лекари, служители на други институции. Гражданите трябва да са сигурни, че каквото и съдействие да им бъде поискано, щом става дума за пари – това е измама!

Призоваваме: Не се доверявайте, не се с лекота разделяйте с парите, които с труд и лишения сте спестили!