2 досъдебни производства за притежание на наркотични вещества са образувани в РУ Бобов дол в края на миналата седмица. Информацията в полицията е подадена от служители на затвора в града, те са открили и иззели от 2-ма изтърпяващи присъди 2 топчета хероин и 12 хапчета/дизайнерска дрога/. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Дупница за притежание на амфетамин. Сигналът е подаден в полицията от служители на Затворническото общежитие в с. Самораново. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, иззетото наркотично вещество е 7 грама, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство за домашно насилие е започнато в РУ Кюстендил вчера. Задържан е 74-годишен кюстендилец, който е нанесъл средна телесна повреда на съпругата си – със счупена ръка е. Уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница – за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотично вещество. 20-годишен е водачът, управлявал л.а. „Фолксваген“ след употреба на наркотик, дупничанин е; 19-годишен е водачът на л.а. „Форд“, управлявал след употреба на алкохол – 1.7 промила. Тестовете са направени с техническо средство, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Дупница за престъпление против данъчната система. При извършена проверка в магазин за хранителни стоки в с. Делян от собственичката са иззети 135 къса цигари от 2 търговски марки без български акцизен бандерол, уведомен е дежурен прокурор.

При ПТП на АМ „Струма“ – в района на Бинека, в края на миналата седмица е пострадал 57-годишен пътник в л.а. „Пежо“ – със счупена ръка е.64-годишната водачка на автомобила, при движение с несъобразена скорост, е загубила контрол и се е ударила в еластична ограда. Досъдебно производство е започнато по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. 2 от тях са нанесли щети – небрежно боравене с открит огън е причина за пожара в стопанска постройка на ул. „Отец Полихрони“ в Дупница снощи, изгорели са 40 кв. м покривна конструкция и 40 бали фураж. Няма пострадали хора.

Късо съединение е причината за пожара в ел. табло в с. Драговищица вчера. Таблото е унищожено.