В края на миналата седмица е задържан от кюстендилски полицаи 37-годишен софиянец за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на бул. „България“ в града, у 37-годишния е открита опаковка с амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случчая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при междусъседска разпра в село Шишковци е пострадал 66-годишен мъж, настанен е в кюстендилската болница със съмнения за черепномозъчна травма и счупена кост на предмишница. Бил е удрян с лопата от негов 59-годишен съсед. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица 62-годишен мъж е нанесъл побой на свой 78-годишен съсед на ул. „Гладстон“ в Кюстендил и му е причинил средна телесна повреда. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота вечерта в заведение в Бобов дол е възникнал конфликт между двама мъже в нетрезво състояние, 60-годишният възпроизвел изстрел с газов пистолет срещу 27-годишния си опонент. Стрелецът е задържан от служители на РУ Бобов дол, съставен му акт по УБДХ, газовият пистолет е иззет.

Вчера пътни полицаи от Дупница са установили 50-годишен водач на л.а. Форд да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.28 промила алкохол в издишания въздух. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

В края на миналата седмица в Дупница 49-годишен водач на „Мерцедес“ нарушавайки правилата за движение и по непредпазливост е блъснал на тротоар на ул. „Георги Икономов“ в Дупница 70-годишен мъж, който е починал на място, 40-годишна жена е с фрактура на таза, 27-годишен мъж е със счупена подбедрица. Водачът на мерцедеса е задържан с полицейска заповед за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 50-годишен мъж от Кюстендил се е удавил язовир „Дренов дол“ . Днес трупът му е изваден от екип от водолази на ГДПБЗН, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявено повреждане на селскостопански насаждения от пуснати безнадзорни животни в с. Преколница, по случая е започнато досъдебно производство.

11 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН, материални загуби не са допуснати.