2 бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица – в РУ Кюстендил и РУ Дупница, за управление на МПС след употреба на алкохол. 36-годишен водач от Кюстендил е управлявал с 1.41 промила алкохол в издишания въздух, тестът е направен с техническо средство. Водачът е задържан за 24 ч в полицейския арест, проверката е извършена в централната градска част на Кюстендил. Установеният от дупнишки пътни полицаи водач е бил зад волана с 1.29 промила алкохол в издишания въздух. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

В края на миналата седмица при ПТП в с. Скриняно е починал 89-годишен водач на л.а. БМВ. Водачът е нарушил правилата за движение и се е ударил в гараж. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

13 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. 3 пожара са нанесли щети, загинал е 72-годишен мъж. Пожарът в спомагателна постройка в с. Шишковци е възникнал в събота, при гасенето е установен в постройката починал собственикът. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, след извършен оглед на място от дежурна полицейска група е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Строителна неизправност в комин е причинила пожар в къща за гости в с. Горна Брестница в края на миналата седмица, унищожени са 120 кв.м покривна конструкция, покъщнина, дограма. Противопожарният екип е спасил от унищожаване останалата част от къщата.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в поле с насаждения с арония в землището на с. Ръсово, унищожени са 9 дка от насажденията, спасени са 25 дка.