В края на миналата седмица на територията на Кюстендилска област са възникнали 3 пътни произшествия. Загинал е 1 участник , 2-ма са ранени. В с. Пиперков чифлик в събота 20-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е блъснал 59-годишен велосипедист. Велосипедистът е починал на място; в петък 62-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ от с. Ресилово е блъснал неправилно пресичащ пътното платно 85-годишен пешеходец, пострадалият е настанен в здравно заведение с множество наранявания и комоцио; вчера 28-годишен водач на мотоциклет „Ямаха“ в землището на с. Крайници – на бивша самолетна писта, е катастрофирал, закаран е за лечение в столична болница с комоцио и счупена ръка. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница. Уведомени са дежурни прокурори.

В края на миналата седмица е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 42-годишен водач на ла.а „Рено“ е управлявал с 1.88 промила алкохол. Проверката е извършена с техническо средство на ул. „Св.Иван Рилски“ в града. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 кражби – на 500 лв. от апартамент в града и на акумулатор от автомобил, паркиран в междублоково пространство на ул. „Цар Освободител“ в града. По случаите са започнати досъдебни производства.

10 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Материални загуби не са допуснати.