В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 28-годишен мъж от с. Пиперков чифлик за хулиганска проява. В нетрезво състояние в заведение в селото предизвикал скандал с клиенти, нанесъл удари на друг клиент. Съставен му е акт по УБДХ, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е задържан в полицейския арест на РУ Кюстендил 48-годишен кюстендилец за нарушаване на съдебно решение за защита от домашно насилие. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупено е задно панорамно стъкло на л.а. „Опел“, автомобилът е бил паркиран на ул. „Раковски“ в града, заявена е и кражба на стопове от л.а. „Опел“, паркиран на ул. „Цар Освободител“.Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. Пътните полицаи извършили проверката на ул. „Аракчийски мост“ в града, водачът на л.а. „Хонда“ е бил с 2.04 промила алкохол зад волана. Тестът е направен с техническо средство.

В края на миналата седмица е починал 58-годишен мъж, който е участник в ПТП. Той се придвижвал по пътното платно с инвалидна количка, бил ударен от водач на л.а. „Шкода“. Тестът за употреба на алкохол на 57-годишния водач на лекия автомобил е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи около 19.40 ч е възникнал пожар в стая на къща в Сапарева баня, който е потушен от съседи. При последвалия оглед е открит трупът на 58-годишната обитателка на къщата. При извършения оглед на място от дежурна група на РУ Дупница следи от насилие не са установени, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при пожар в къща в Кюстендил е пострадал 85-годишният собственик. Той е закаран за лечение в столична болница. Пожарът е причинен от къщо съединение. Изгорели са електрическо одеяло, легло и телевизор.