Вчера служители на РУ Рила са задържали 47-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.67 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена от пътни полицаи на територията на община Кочериново – при разклона за с. Драгодан. Водачът не е дал кръв за анализ. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупена е брава на входна врата на апартамент в Кюстендил, липси на вещи от жилището не са заявени. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера при ПТП е пострадал 37-годишен водач на специализиран автомобил „Нисан“. Той е настанен в дупнишка болница с комоцио. Пътния инцидент е възникнал на АМ „Струма“. Водачът на товарен автомобил „Мерцедес“, нарушавайки правилата за движение, се е ударил в движещия се пред него нисан. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

5 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. 2 от тях са нанесли щети. Снощи в 21.15 ч е постъпил сигнал за пожар в читалщето в с. Катрище. 3 екипа на РСПБЗН – Кюстендил са гасили пожара, помощ е оказана и от общински служители от Кюстендил – изпратена е водоноска. Огънят е унищожил 400 кв. м покривна конструкция и 600 кв. м гредоред на 2 етажа. Спасени от опожаряване са 3 съседни сгради. Пожарът е локализиран през нощта. Доугасяването продължава. Предстои изясняване на причините за възникването му от РУ Кюстендил.

Късо съединение е причинило пожар във външно електрическо табло в гр. Сапарева баня на ул. „Христо Ботев“. Унищожено е таблото с 1 електромер.