Вчера при извършени процесуално-следствени действия криминалисти от РУ Кюстендил са открили и иззели растение канабис, 3 станиолови опаковки метамфетамин и 2 хапчета синтетична дрога от дома на 18-годишен младеж, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е задържан 49-годишен водач на л.а. „Опел“ за управление след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 3.78 промила; в РУ Бобов дол е задържан61-годишен водач на т.а. „Ивеко“ за управление на автомобила след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.41 промила. Започнати са досъдебни производства по случаите.

Вчера 55-годишен водач на мотоциклет „Ямаха“ е причинил ПТП в Дупница, ударил се е в движещия се пред него л.а „Рено“. Водачът на лекия автомобил е пострадал – със счупен глезен е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в Кюстендилска област, пожарът в с. Слокощица е унищожил паянтова постройка. Всички пожари са причинени поради небрежност, няма пострадали хора.