Незаконно притежавано оръжие са открили и иззели вчера полицаи от Дупница от имот на 43-годишен жител на с. Баланово. При проведените процесуално-следствени действия са иззети 3 пистолета, пълнител без боеприпаси и пушка. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка на товарен автомобил „Ивеко“, управляван от 62-годишен мъж от гр. Симитли, пътни полицаи от Бобов дол са установили, че за товара – 62 чувала по 40 кг въглища, водачът не разполага с документи. По случая е започнато досъдебсно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 32-годишна водачка на лек автомобил за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена с техническо средство на ул. „Х. Димитър“ в града. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в ел. табло в кв. „Изток“. Причина за пожара е късо съединение, унищожени са таблото и 5 м кабели, опушени са 4 кв. м стени.