Служители на РУ Дупница са  задържали  в края на миналата седмица двама мъже за престъпления, свързани с наркотици.Единият е 18-годишен и от него са иззети 68 топчета с канабис, другият е 23-годишен – от него  е иззета опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.
Извършител на джебчийска кражба е задържан в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи. 20-годишният  извършител на деянието е отнел портфейл със сто лева от мъж в района на Животинския пазар. Полицаите са установили извършителя в района на кв. „Изток“ в Кюстендил, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.
2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Единият от водачите е на 34 години и е задържан с полицейска заповед, другият е на 21 години. За случаите е уведомен дежурен прокурор.
В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявено срязване на 2 гуми на ремарке за автомобил и счупена камера за видеонаблюдение в частен имот в с. Блажиево. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая.
Снощи 41-годишен водач на л.а. БМВ е загубил контрол над автомобила в Бобов дол и се е преобърснал встрани от пътя в земеделски парцел. Не е пострадал, полицейските служители са установили, че е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.80 промила алкохол в издишания въздух. Досъдебно производство е образувано в РУ Бобов дол по случая. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ.
Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ Кюстендил на 12 февруари. Неизвестен извършител е запалил 2 леки автомобила, които са били паркирани пред дома на собственика в с. Лозно. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кюстендил, спасени от огъня са 2 сгради. За случая е уведомен дежурен прокурор.