21-годишен мъж вчера е задържан от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на улица в града служителите са открили и иззели от него опаковка амфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Рила вчера за управление на МПС след употреба на алкохол. 48-годишният водач на л.а. „Субаро“ е проверен от пътни полицаи на ГП Е 79, дрегерът е отчел резултат 1.95 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 3 гуми и е отнета предна регистрационна табела на л.а. БМВ, който е бил паркиран на паркинг на ул. „Раковски“ в града, започнато е досъдебно производство по случая.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на законно притежавана ловна пушка от къща в с. Невестино, в къщата е проникнато чрез взломяване на входна врата. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, един от тях е нанесъл щети – изгорели са предна броня, фар, двигателен отсек на бус „Фиат“, който е бил паркиран в жк „Дупница“ в града. Няма пострадали хора, причините за пожара изяснява РУ Дупница.