4 престъпления, свързани с наркотици, са регистрирани в края на миналата седмица в Кюстендилска област, разкрита е домова кражба, възникнали са 2 ПТП.

20-годишен младеж от с. Слокощица е задържан за притежание на канабис, опаковката с наркотичното вещество е открита при проверка в Кюстендил в управлявания от него л.а. БМВ; в автомобила на 22-годишен водач от Кюстендил при извършена проверка служителите на реда са открили и иззели опаковка канабис; при проверка на 22-годишен мъж на ул. „Бузлуджа“ в Кюстендил полицаи са открили у него опаковка канабис; в РУ Бобов дол е постъпил сигнал от служители на затвора за открита опаковка хероин в спално помещение. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест, притежателите на наркотични вечества са задържани с полицейска заповед за 24 ч. Започнати са досъдебни производства, уведомени са дежурни прокурори.

Служители на Полицейския участък в кв. „Изток“ в Кюстендил са установили извършителя на кражба на вещи/акумулатор, плеър, перфоратор/ от л.а. „Мерцедес“, паркиран в частен имот в квартала. 35-годишният извършител, у когото са открити крадените вещи, е задържан. Работата по започнатото досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава.

В края на миналата седмица са пострадали двама пешеходци при ПТП – в Бобов дол 19-годишна водачка на л.а. „Алфа“ е причинила нараняване на петата на 72-годишен мъж, в Кюстендил е пострадало 14-годишно момче – блъснато е на кръстовището на ул. „Раковски“ и бул. „Македония“, от лек автомобил, който е напуснал местопроизшествието. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Бобов дол и РУ Кюстендил, уведомени са дежурни прокурори.