2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Кюстендил срещу водачи на МПС – 20-годишният водач на „Мерцедес“ е проверен от пътни полицаи на ул. „Цар Освободител“ в града, управлявал е след употреба на наркотично вещество, задържан е за 24 часа в полицейския арест, 64-годишният водач на л.а. „Алфа Роемео“ е проверен в района на с. Багренци, управлявал е след употреба на алкохол, дрегерът е отчел 1.46 промила алкохол в издишания въздух. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера на ул. „Македония“ в Кюстендил 20-годишен водач на л.а. „Пежо“ е причинил ПТП с л.а. „Тойота“, управляван от 35-годишен мъж. След произшествието водачът на пежото е прегледан в кюстендилската болница и освободен, върнал се на местопроизшествието с брат си и влязъл в саморазправа с другия водач и пътниците от тойотата и нанесъл юмручен удар в лицето на един от тях. Двамата братя са задържани, съставени са им актове по УБДХ.

Вчера в РУ Бобов дол е започнато досъдебно производство за извършено престъпление, свързано с наркотици. Сигналът е подаден от затворнически слушители, те открили в килия в затвора 3 опаковки канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест.

През изминалата седмица пътни полицаи проведоха специализирана полицейска операция в Кюстендилска област за контрол за ползване на обезопасителни колани и системи. Проверени са 772 МПС, санкционирани са 55 водачи и 2-ма пътници за неползване на обезопасителни колани.