Вчера призори е възникнал скандал между 5-ма младежи на кръстовището, образувано от улиците „Цар Освободител“ и „Любен Каравелов“, в Кюстендил. Спорът е бил за наемането на такси, последвало сбиване и възпроизвеждане на изстрели със законно притежаван газов пистолет. Автопатрулни полицаи са установили и задържали всички участници в инцидента, пострадал е един от тях. Той е настанен в кюстендилската болница за лечение. Останалите са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица в РУ Кюстендил – един водач е управлявал МПС след употреба на алкохол/ 1.81 промила/, 1 водач е управлявал след употреба на наркотично вещество, тестовете са направени с техническо средство. 26-годишен и 18-годишна са задържани за притежание на наркотично вещество/канабис/. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за нерегламентирано притежание на съоръжение за изваряване на алкохол. Процесуално-следствените действия в имот на 82-годишен кюстендилец са извършени в условия на неотложност. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 извършени кражби са заявени в РУ Кюстендил през почивните дни – от къща в крада са откраднати 10 000 лв., от апартамент – 500 лв. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

13 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област по време на почивните дни,всички са причинени поради небрежност. Материални загуби не са допуснати.