Вчера дупнишки полицаи са задържали 17-годишен младеж от Бобов дол за притежание на наркотични вещества. Служителите извършили проверката в района на местността „Бинека“, от младежа са иззети 20 грама канабис и 20 грама амфетамин. Задържаният ще остане 24 часа в ареста на РУ Дупница, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 33-годишен мъж за извършена кражба на медни водосточни тръби от сграда в центъра на града. Той ще остане 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство са започнати вчера в РУ Дупница срещу водач на МПС, управлявал след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена на ГП Е 79 с техническо средство, водачът е 39-годишен и е от Благоевградско.

Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Дупница срещу 47-годишен жител на гр. Бобошево. Снощи той е счупил стъклата на паркиран на ул. „Ал.Стамболийски“ л.а. „Форд“ и е повредил 2 врати на автомобила.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в Кюстендилска област, оказали са помощ при издирването на загубил се кюстендилец. 30-годишният мъж е загубил ориентация в придвижването си към с. Гюешево и е поискал помощ чрез тел.112. Издирен е от екипи на РУКюстендил и РСПБЗН – Кюстендил в района на с. Кършалево.

Тази сутрин при пожар в къща в с. Коняво е загинал 58-годишният собственик. Сигналът за пожара е постъпил в пожарната в 5.29 ч.

Изгорели са и 150 кв.м покривна конструкция, дограма. Пожарът е гасен от 2 противопожарни екипа, спасен е първият етаж от къщата.

Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.