Кюстендилски криминалисти са установили извършителите на кражба на пари от къща в града. Те са 17-годишни, едното момче е от Кюстендил, другото – от с. Граница. Известни са на полицията с противозаконни деяния. Кражбата е била извършена на 21 януари. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

Вчера в РУ Дупница са започнати 2 преписки за извършени кражби на хранителни продукти от търговски обект в града. Извършителките са на възраст 77 и 79 години.

Вчера 71-годишен мъж от Самоков е станал жертва на телефонна измама, загубил е 7 695 лв. Той получил телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски шеф от РУ Дупница, моли го за съдействие, за да бъдат заловени измамници. Мъжът, без никакво съмнение, изтеглил налицните си пари от банка, после тръгнал с автомобила си към Дупница. Спазил указанията, оставил парите в контейнер на ул.“Втори февруари“, после отишъл в РУ Дупница да съобщи, че е изпълнил задачата. .. Започнато е досъдебно производство по случая срещу неизвестен извършител.

За пореден път напомняме: Полицията не иска съдействие от гражданите, като ги съветва „да поставят капани“ на престъпници. Полицаите не се обаждат по телефона на гражданите, за да разберат с какви пари разполагат и имат ли спестявания. Със сигурност дадените пари, които са поискани по телефона, са загубени!