В края на миналата седмица 38-годишна жена от с. Яхиново е откраднала от търговски обект в Дупница бутилка с марков алкохол на стойност 59.99 лв. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил при извършена проверка в къща в с. Скриняно са открили и иззели 551 къса цигари без български акцизен бандерол. Работата по случая продължава, изяснява се съпричастност на 71-годишния собственик на къщата и към други престъпления против данъчната система.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили 58-годишен куриер при извършване на телефонни измами. Той е от Гарово, през ноември миналата година по схемата „съдействие на полицията“ е получил 9000 лв. от възрастен кюстендилец. По време на работата полицаите установили, че габровецът е съпричастен и към други измами, извършени на територията на страната. Той е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство по случая.

Вчера пътни полицаи от Кюстендил и Рила са установили двама водачи на МПС, управлявали след употреба на наркотични вещества. Кюстендилецът е на 20 години, а установеният от рилски полицаи водач е от Дупница и е на 22 години. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случаите са започнати бързи полицейски производства, уведомени са дежурни прокурори.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени 2 повреждания на чужда собственост – срязани са губи на автомобили, паркирани в жк „Бистрица“, заявена е кражба на лаптоп, сак с дрехи и ценности от л.а „Хонда“, паркиран над парк „Рила“; в РУ Кюстендил 65-годишен кюстендилец е заявил, че е нападнат в дома си в събота вечерта от 2-3 неизвестни, наранили са го по главата, липса на пари и ценности не е установил, вчера е заявено взломно проникване в къща в с. Раждавица, отнети са 3 зарядни устройства, през изминалата нощ е запалена входна врата на апартамент в града, поразена е част от вратата и част от мокета пред нея. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите.

41 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Повечето от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Има двама пострадали.

Вчера при почистване на имот в замлището на с. Николичевци двама мъже на 45 и 83 години причинили пожар, по-възрастният е с изгаряния на крака и без опасност за живота, по-младият е с изгаряния по главата и дясната подбедрица, увреждания на дихателните пътища. Двамата са настанени в кюстендилската болница, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил.

Вчера при пожар в Долно село е изгоряла спомагателна постройка към кошара, в Рила е изгоряла паянтова постройка – 10 кв.м, спасени от огъня са 2 сгради.Пожарите са причинени поради небрежност.

В събота при пожар в ДГС – Кюстендил, са изгорели 100 куб. м дърва за огрев, навес, прозорци, нарушена е мазилка и изолация на сградата. Пожарът е гасен от екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена от опожаряване е сградата. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Кюстендил, започнато е досъдебно производство по случая.

При пожар в землището на с. Ръсово е изгоряла стопанска постройка, пожарът е причинен поради небрежност, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.