През изминалата нощ кюстендилски полицаи са установили, че 34-годишен мъж държи у себе си наркотично вещество – опаковка амфетамин. Наркотикът е открит при извършен личен обиск, видът му е установен с полеви наркотест. 34-годишният е задържан в полицейския арест за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е задържан 54-годишен мъж от Благоевград, при извършена проверка в управлявания от него автомобил са открити 2 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е започнато бързо полицейски производство срещу 50-годишен местен жител за управление на МПС след употреба на алкохол. Той е проверен малко преди 17.00 ч, управлявал е л.а. „Форд“. Дрегерът е отчел резултат 2.45 промила. 50-годишният е задържан в полицейския арест за 24 часа.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари от апартамент в града. Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара в областта, всички са причинени поради небрежност, материални загуби не са допуснати.