През почивните дни дупнишки полицаи са установили извършител на кражба на дървен материал от 2 имота в с. Самораново. Кражбата е била извършена през нощта на 21 срещу 22 септември от 61-годишен местен жител. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

10.190 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол е открит в спрян за проверка л.а.“Хонда“, проверката е извършена от кюстендилски пътни полицаи на 21 септември вечерта в района на с. Багренци. Автомобилът е бил управляван от 54-годишен кюстендилец. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Рила в събота срещу водач на МПС, управлявал след употреба на упойващи вещества. Проверката е извършена от пътни полицаи на ГП Е 79, тестът е направен с техническо средство. Водачът е 23-годишен мъж от с. Стоб, уведомен е дежурен прокурор за случая.

5 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница през почивните дни срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол и упойващи вещества. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Кражба на л.а. „Тойота“, собственост на македонски гражданин, е извършена в Сапарева баня в събота. Автомобилът е бил на паркинг пред къща за гости в града; кражба на л.а. „Нисан“ е извършена от гараж в с. Коняво и 2 туби дизелово гориво.По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница и РУ Кюстендил.

19 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни, 3 от тях са нанесли щети. Повечето от пожарите са причинени поради небрежност, един е причинен от късо съединение – в л.а. „Рено“ в Дупница, изгорял е двигателен отсек. Вчера при пожар в землището на Дупница са изгорели паянтова постройка и 4 кошера. Пожарът се е развил на 20 дка сухи треви и храсти, няма пострадали хора. При пожара в землището на с. Мурсалево, който се е развил върху площ от 50 000 кв.м сухи треви, е изгоряла селскостопанска постройка, 6 бали фураж и 2 куб. м дърва за огрев. Пострадал е 40-годишен пожарникар – с травма на единия крак е, оказана му е помощ от ЦСМП – Кюстендил.

Служители на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали вчера помощ за изваждането на 3 деца от кабина на асансьор в кв. „Запад“ в града. Децата са невредими.Причина за засядането на асансьора е техническа неизправност.

5 произшествия са обслужили вчера екипи на районните служби ПБЗН за отстраняване на опасно надвиснали дървета и предмети поради силния вятър. Няма пострадали хора.