Голямо количество цигари от различни търговски марки и без български акцизен бандерол са иззели служители от ОДМВР – Кюстендил, в края на миналата седмица. Процесуално-следствените действия са осъществили в условия на неотложност. Цигарите са открити в лек автомобил „Дачия“ и на 2 адреса в града. Общото им количество е 27 980 къса. Собственикът на автомобила и едното жилище, обект на специализираните полицейски действия, е 58-годишен кюстендилец. Той е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

1172 къса цигари без български акцизен бандерол са открили и иззели кюстендилски полицаи при проверка на л.а. „Форд“. Автомобилът е бил управляван от 53-годишна кюстендилка. Проверката е извършена в района на с. Жиленци. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление против финансовата система в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Наркотично вещество са открили и иззели кюстендилски полицаи при извършена проверка на л.а. „Пежо“. Автомобилът е бил управляван от 24-годишна кюстендилка, пътник в автомобила е бил 21-годишен мъж. Канабисът е откри в плик под мокета на автомобила, както и саморъчно направена цигара. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена в района на с. Невестино. Пътникът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Двама младежи от с. Лозно , на 18 и на 22 г., са задържани в края на миналата седмица в РУ Кюстендил. Те взломили магазин за дрехи в района на пазара и с откраднатите вещи опитали да избягат. Дежурен автопатрул след кратко преследване ги задържа на ул. „Аспарух“ в града. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 32-годишен водач на л.а. „Мицубишии“. Той е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.30 промила. Задържан е за 24 часа в полицейския арест.

В края на миналата седмица собственикът на 2 леки автомобила – „Фолксваген“ и „Фиат“, е сигнализирал полицията, че са счупени прозорци на автомобилите му. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

8 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Щети не са допуснати.

През изминалата нощ е възникнал пожар в къща в с. Мурсалево, гасителните действия на екип от РСПБЗН – Рила, продължават до пълното ликвидиране на пожара.