Вчера кюстендилски полицаи при проведени оперативни действия са установили 14-годишно момче с 2 газови оръжия – пистолет и револвер. Оръжията са иззети, работата по случая продължава РУ Кюстендил днес със семейството на момчето, което до този момент не е попадало в полезрението на полицията с противообществени прояви. Ще бъдат назначени експертизи на оръжията, а материалите предстои да бъдат докладвани на прокуратурата.

Досъдебно производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 40-годишен мъж от града за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от него полицаи са иззели 8 опаковки хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. Проверката е извършена с представители на електродружеството на ул. „Отовица“ в града.

Вчера 64-годишен мъж от с. Жиленци е запалил сухи треви в имота си, огънят се разраснал и частично унищожил л.а. „Ситроен“, барака и 1500 кв. м овощна градина. Пожарът се е развил върху площ от 50 дка, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Няма пострадали хора. На причинителят на пожара ще бъде съставен акт.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН са гасили още 10 пожара в областта, щети не са допуснати. Пожарите са причинени поради небрежност.