Вчера дупнишки полицаи са задържали в момент на извършване на кражба 55-годишен мъж от града. Той отнел ръчна количка от двора на свои съседи. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ пътни полицаи спрели за проверка л.а. „Мицубиши“, установили, че водачът е употребил алкохол. Дрегерът отчел резултат 1.44 промила алкохол в издишания въздух. 30-годишният водач е задържан за 24 часа, по случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил.

Вчера при извършена проверка в частен имот в с. Бистрица дупнишки полицаи са открили и иззели 50 л ракия без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 8 акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор, намираща се в землището на с. Овчарци. Започнато е досъдебно производство по случая.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Дупница, материални щети не са допуснати, пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън.