37-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи за извършена домова кражба. Той отнел телевизор и лаптоп от дома на свои съседи в кв. „Изток“ в края на миналата седмица. От него са иззети крадените вещи, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

24-годишен мъж от с. Пастра е извършил кражба на алкохол, парфюми и зарядно устройство от дома на възрастна жена в селото. Установен е при проведени издирвателни действия от служители на РУ Рила. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишен кюстендилец е задържан от бобовдолски полицаи за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена в района на с. Коркина, дрегерът е отчел резултат 2.62 промила алкохол в издишания въздух, досъдебно производство е започнато по случая в РУ Бобов дол.

52-годишен водач на л.а. „Опел“ за задържан за 24 часа в ареста на РУ Дупница вчера, той управлявал автомобила си след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.96 промила алкохол в издишания въздух, проверката е извършена в гр. Сапарева баня. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

46-годишна кюстендилка е причинила ПТП вчера на пътя между селата Багренци и Нов чифлик, оказало се, че управлява автомобила си „Рено“ след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.54 промила. Задържана е с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е заявена кражба на златни накити от къща в Дупница. Проникването в имота е взломно. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е дознание в РУ Дупница по случая.

75-годишна жена от Кюстендил е станала жертва на телефонна измама вчера. Тя била въведена в заблуждение чрез обаждане по телефона, че помага на полицията да бъдат заловени измамници, после оставила в близост до жилищната си сграда пакета с 2500 долара, 1500 лв. и златни накити. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.