Досъдебни производства са започнати вчера в РУДупница за неправомерно присъединяване на 3 абоната към електропреносната мрежа. Проверките са извършени вчера на ул. „Малина“ в Дупница от служители на електродружеството и РУ Дупница.

Вчера в РУ Дупница са задържани двама младежи - на 19 и на 20 г., за сбиване на ул. „Венелин“ в града, имали за уреждане лични проблеми. Ще останат в полицейския арест 24 часа, по случая е образувана преписка.

Вчера в Кюстендил - в кв. „Герена“ е възникнало ПТП между автобус „Ивеко“ и л.а. „Субаро“. Лекият автомобил се е ударил в спрелия на „стоп“ автобус. Водачката на лекия автомобил е настанена в кюстендилската болница за лечение. Автобусът е превозвал ученици. Няма пострадали деца. Причините за пътния инцидент се изясняват, започнато е досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в Кюстендилска област са възникнали 16 пожара, всички са причинени от небрежно боравене с открит огън. 2 от пожарите са нанесли щети – в с. Блато, общ. Бобов дол, са изгорели 15 овощни дръвчета при пожар в овощна градина . Противопожарният екип е спасил от унищожение 6 сгради и 10 кошера.

В село Жиленци при пожар в къща са изгорели 70 кв. м покривна конструкция и дограма, спасени са от опожаряване 2 сгради.