Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали 47-годишен мъж, който е направил опит да открадне медна обшивка от покрива на сграда в центъра на Кюстендил. По случая е започнато досъдебно прозводство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол и наркотични вещества. Единият от водачите е 50-годишен перничанин, той е бил зад волана с 2.67 промила алкохол в издишания въздух, другият е 34-годишен и е от гр. Кнежа, управлявал е след употреба на наркотично вещество, задържан е за 24 часа в полицейския арест. Тестовете са направени с техническо средство.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН са гасили 9 пожара в областта. 8 от пожарите са причинени поради небрежност, екипите не са допуснали огънят да нанесе щети. 1 от пожарите е причинен от късо съединение в автомобил, изгорял е двигателен отсек, няма пострадали хора. Запалването е възникнало снощи на ул. „Самоковско шосе“ в Дупница