Извършител на кражба на 3350 лв.от къща в Кюстендил е задържан вчера от кюстендилски полицаи. 88-годишната жертва на престъплението е сигнализирала полицията в 15.20 ч. Предприети са незабавни издирвателни действия, в дома на 52-годишния извършител на кражбата в кв. „Изток“ е открита сумата от 3 185 лв. Извършителят е задържан за 24 часа в полицейския арест, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 25-годишен мъж от града, той е извършил кражба на 2 рекламни чадъра със стойките от заведение в Дупница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е подаден сигнал от дъщерята на 65-годишен мъж от с. Слатино, че е бил жертва на грабеж, удрян е с бухалка по тялото и главата, настанен е в дупнишк болница с комоцио. Извършителят на грабежа е установен – мъж от селото, отнел е от жертвата 2 лв., по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи по време на проведени специализирани действия са открили и иззели от фирмено складово помещение в града технически пособия за производство на тютюневи изделия. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено унищожаване на 7 дка нива, засадена с 350 фиданки, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявен грабеж на 350 лв. и златни накити от 64-годишна жена, двама маскирани са проникнали в дома й, удряли са я и са я заплашили с убийсство. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 15 пожара, щети не са допуснати, всички пожари са причинени поради небрежно боравене с открит огън.