В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали двама притежатели на наркотични вещества. От 20-годишния младеж са иззети 43 грама амфетамин, от 41-годишен жител на Самоков са иззели 46 грама канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за престъпление против данъчната система. При извършена проверка на л.а. „Опел“, управляван от 51-годишен дупничанин, полицаите открили и иззели 220 грама нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Проверката е извършена в с. Червен брег.

На 1 март около 23.50 ч в барче в Дупница е възникнал конфликт между група младежи, наранена е 27-годишна жена – засегнато е дясното й око. Закарана е за лечение в столична болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

На 1 март в РУ Кюстендил е заявено повреждане на лекотоварен автомобил „Мерцедес“ – счупен е заден прозорец. По случая е започнато досъдебно производство.

На 3 срещу 4 март е възникнал конфликт в кафе-аперитив в квартал „Изток“ в Кюстендил, участниците в него нанесли удари на 39-годишен клиент на заведението – пред заведението. Той побързал да се прибере в дома си, бил последван от групата, влезли в саморазправа, възпроизвели изстрели. Пострадалият е сигнализирал полицията малко преди 3.00 ч на 4 март. Предприети са незабавни полицейски действия. На 39-годишния мъж е оказана медицинска помощ от ЦСМП, установени са участниците в сбиването. Петимата са на възраст от 22 до 41 години. Иззет е газовият пистолет, с който са възпроизведени изстрелите. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на мотопед от гараж на собственичката. По случая е започнато досъдебно производство.

През почивните дни екипи на РСПБЗН са гасили 23 пожара в Кюстендилска област. Щети са нанесли 2 от пожарите – изгорял е контейнер за отпадъци в Кюстендил, стопанска постройка и 40 бали фураж са изгорели в с. Фролош – този пожар е причинен от късо съединение, всички останали пожари са причинени поради небрежност.