Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за управление на МПС без СУМПС – 33-годишният водач на л.а. „Ситроен“ е проверен на ул. „Самуил“ в града, полицаите установили, че водачът управлява в срока на наложена му принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница вчера за управление на нерегистриран мотопед от водач, употребил алкохол. При проверката, извършена на ул. „Св. Иван Рилски“ в Дупница, служителите установил, че водачът на нерегистрирания мотопед – 60-годишен от с. Джерман, управлява с 1.87 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е с полицейска заповед, за случая е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано снощи в РУ Кюстендил за отправена закана за убийство към 54-годишна кюстендилка, която съобщава, че не познава отправилият заканата. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост е заявено вчера в РУ Кюстендил – залята с течност е предната част на л.а. „Тойота“, автомобилът е  бил паркиран в близост до дома на собственика. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

ПТП е възникнало вчера на пътя Кюстендил – с. Слокощица.18-годишният водач на л.а. „Ауди“ при движение с несъобразена скорост е навлязъл в насренщната лента за движение и се е ударил в л.а. „Мерцедес“. Нанесени са щети на двата автомобила, водачката на мерцедеса и спътника й са закарани за преглед в кюстендилската болница, с повърхностни наранявания са. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.