Вчера при възникнало тежко ПТП на път II-62 на километър 8/след с. Нови чифлик по посока на движението Кюстендил/ между 3 леки автомобила и мотоциклет са пострадали 6 души, 2-ма са починали. Пътният инцидент е възникнал около 17.15 ч, л.а. „Мерцедес“, управляван от 61-годишен водач, навлиза в насрещната лента и се удря в насрещно движещ се л.а. „Фолксваген“, управляван от 48-годишен водач от с. Еремия, в тях се удря л.а. „Ауди“, управляван от 63-годишен водач, пътуващият в посока Кюстендил 45-годишен мотоциклетист, в опит да избегне катастрофиралите автомобили, се удря в тях. Пострадалите са закарани в кюстендилската болница за оказване на помощ/6-ма – водачите и пътници/, двама са починали – водачът на фолксвагена и пътничка в автомобила на 77 г. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е прокурор от ОП.

На 2 октомври, малко преди 1.00 ч, кюстендилски полицаи са задържали 20-годишен водач на л.а. „Рено“ за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена по ул. „Пиянец“ в града, тестът, направен с техническо средство, е отчел резултат 1.97 промила алкохол в издишания въздух, установено е, че водачът не притежава СУМПС. По случая е образувано бързо досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано бързо досъдебно производство за управление на нерегистрирано МПС – 17-годишният водач на мотоциклет е установен по ул. „ Аракцийски мост“ в Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил и Дупница са гасили 2 пожара, които са причинили щети. Пожарът в с. Слокощица е причинен поради късо съединение в ел.табло, унищожени са таблото и 2 кв.м изолация на стена; в Дупница късо съединение в прахосмукачка в автомивка е причина за запалването, унищожена е прахосмукачката, няма пострадали хора.