В читалище „Братстов-1869“ в Кюстендил се проведе първата за годината трудова борса организирана от Дирекция „Бюро по труда“-Кюстендил с потвърдено участие на 12 работодатели и обявени 66 работни места, каза пред медии Станислава Поповска директор на Агенция по заетостта -Благоевград, предаде репортер на „Кубер прес“.

Обявените, свободни, работни места са в сферата на хотелиерството и ресторантъорството, услугите, търговията, шивашката промишленост, в сферата на сезонната заетост - консервиране на плодове и зеленчуци, в производството на кухненското оборудване и производството на лекарствени изделия.

„Трудовата борса е възможност търсещите работа лица и работодатели да осъществят пряк и непосредствен диалог или т.н. първо интервю. Крайната цел на трудовите борси е търсещите лица работа да намерят реализация на пазара на труда.“ обясни Станислава Поповска.

Като позиции на трудовия пазар има търсене на: администратори, бармани, сервитъори, общи работници, продавач-консултанти, добави тя. На питане защо в общините Трекляно и Невестино няма предлагане на работни места, Станислава поповска обясни, че "В тези общини почти няма работодатели в реални сектори, там са малко на брой регистрираните безработни лица, за които предлагаме позиции в други градове като Кюстендил“. На трудовата борса присъстваше и директорът на ДК Кюстендил Юлиан Карпузов.